23 ℃

Rutte bereid te praten over terugkeer: “Tweede Kamer kan blijkbaar nog geen dag zonder mij”

Rutte bereid te praten over terugkeer: “Tweede Kamer kan blijkbaar nog geen dag zonder mij”
Foto: Fizkes / Frederic Legrand / COMEO / Shutterstock.com

DEN HAAG - Voormalig premier Mark Rutte heeft teleurgesteld gereageerd op de chaos in de Tweede Kamer. Rutte zegt ‘onder voorwaarden’ bereid te zijn terug te keren in de Haagse politiek om de orde te herstellen. “Blijkbaar kunnen ze in de Tweede Kamer nog geen dag zonder mij”, zucht Rutte.

Donderdag vond het eerste Kamerdebat zonder Mark Rutte plaats. “En wat ik dan zo jammer vind, is dat het direct een puinhoop werd”, aldus de oud-premier. “Ik ben nog geen dag weg en wat gebeurt er? Er wordt ruzie gemaakt en naar elkaar geschreeuwd. Ik vind dat zó kinderachtig.”

Vanwege de gespannen toestanden in de Tweede Kamer is Rutte bereid om te praten over een terugkeer naar Den Haag. “Ik dacht dat ze in Den Haag inmiddels wel op een volwassen manier met elkaar konden debatteren, nadat ik ze veertien jaar lang het goede voorbeeld heb gegeven. En dan kijk ik vooral naar meneer Wilders, die met zijn 25 jaar Kamerervaring toch beter zou moeten weten. Maar helaas. Blijkbaar heb ik me vergist. Op de eerste dag zonder mij gaat het al fout. Heel jammer.”

 
Deel dit artikel: