18 ℃
'Past bij Nederland'

Rutte belooft Oekraïne veertigduizend liter snert

Rutte belooft Oekraïne veertigduizend liter snert
Foto: Martinbertrand.fr / Shutterstock.com

Premier Rutte heeft de Oekraïense premier Zelensky ruim veertigduizend liter snert toegezegd. De soep is bedoeld voor de Oekraïense strijdkrachten.

Rutte bracht deze week een bezoek aan de Oekraïense hoofdstad Kiev. Daar had hij een korte ontmoeting met Zelensky. Naast de maanden geleden al toegezegde wapens beloofde Rutte om alle Oekraïense militairen die zich momenteel aan het front bevinden te voorzien van een warme kop snert.

“Elk Europees land heeft de morele plicht om Oekraïne bij te staan op de manier die bij het land past. En wie aan Nederland denkt, denkt aan snert. Juist aan dit soort eenvoudige maar praktische hulp is in Oekraïne enorm veel behoefte”, zei Rutte na afloop van het bezoek. “Met snert uit Nederland kan Oekraïne de uitgeputte Oekraïense militairen weer snel op krachten laten komen. Zeker als de soep voorzien is van een flink stuk rookworst en wat roggebrood.”

Volgens Rutte kan de snert snel naar Oekraïne worden gebracht, mogelijk zelfs nog deze zomer. Wanneer de toegezegde wapens worden geleverd, kon Rutte nog niet zeggen.

 
Deel dit artikel: