13 ℃

Rutte: “Fouten maken mag, ook met 100 man tegelijk”

Foto: Frederic Legrand / COMEO / Shutterstock.com / RVD / Martijn Beekman

Even leek het erop dat op het verjaardagsfeest van kroonprinses Amalia de coronaregels zijn overschreden, maar demissionair premier Rutte ziet het anders. Hij geeft aan dat er geen sprake was van een feest, maar van een foutje. “En fouten maken mag. Ook met 100 man tegelijk”, aldus de premier.

Op de achttiende verjaardag van kroonprinses Amalia waren veel te veel mensen aanwezig. De Rijksvoorlichtingsdienst spreekt over 21 personen. Andere bronnen hebben het over meer dan 100 mensen. Dit is flink meer dan de maximale vier personen die volgens de coronarichtlijnen zijn toegestaan.

Rutte: “Het keer op keer schenden van de coronaregels lijkt misschien een patroon van het koningshuis, maar dat is het echt niet. Er zijn gewoon fouten gemaakt. En fouten maken mag. Ook met meer dan 20 personen.”

Koning Willem-Alexander begrijpt niets van de ophef over het verjaardagsfeest van de kroonprinses: “Een feestje met minder dan 500 personen kun je sowieso geen echt feest noemen. Prima opgelost van die Rutte. We gaan eens kijken welke fouten we met Kerst kunnen gaan maken.”

 
Deel dit artikel: