23 ℃
Warme maaltijd

Rutte akkoord over secundaire arbeidsvoorwaarden NAVO-baan

Rutte akkoord over secundaire arbeidsvoorwaarden NAVO-baan
Foto: Gints Ivuskans / Shutterstock.com

HONGARIJE - De kans dat demissionair premier Mark Rutte de nieuwe baas van de NAVO-wordt, is weer wat groter geworden. Rutte en de directie van de NAVO hebben een akkoord bereikt over de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Maandag verwierf Rutte de benodigde steun van de Hongaarse regeringsleider Victor Orbán. Rutte toonde zich bereid om in ruil voor die steun al zijn principes te laten varen. Nu Rutte en de NAVO ook akkoord zijn over de secundaire arbeidsvoorwaarden, lijkt niets de aanstelling van Rutte nog in de weg te staan.

Als secretaris-generaal van de NAVO krijgt Rutte niet alleen een leaseauto, maar krijgt hij ook recht op een warme maaltijd als er moet worden overgewerkt. Om fiscale redenen moet Rutte wel de lunch in de NAVO-kantine zelf betalen. Daarvoor zal maandelijks een bedrag van dertig euro worden ingehouden op zijn brutoloon. In zijn kantoor krijgt Rutte de beschikking over een eigen Nespresso-apparaat, waarvoor de cups door de NAVO zullen worden betaald.

Verder heeft de NAVO besloten om voor Rutte een bedrijfsfitnessplan op te stellen. Vanaf het moment van indiensttreding mag Rutte op kosten van het bondgenootschap onbeperkt sporten bij een vestiging van Basic-Fit. Het sportschoolabonnement is een harde eis waarover volgens Rutte ‘niet te onderhandelen valt’.

 
Deel dit artikel: