16 ℃

Russische topgeneraal Surovikin volgende maand transfervrij

Russische topgeneraal Surovikin volgende maand transfervrij
Foto: Mil.ru / Wiki Commons CC-BY40

Opnieuw breken spannende tijden aan voor de Russische president Vladimir Poetin. Zijn topgeneraal Sergey Surovikin kan volgende maand transfervrij vertrekken. Surovikin weet nog niet of bij de Russen gaat bijtekenen. Verschillende andere landen zouden ook interesse hebben in de topgeneraal.

De 55-jarige Surovikin is afkomstig uit de jeugdopleiding en groeide uit tot een van de sterspelers van het Russische leger. Sinds vorig jaar is Surovikin aanvoerder bij de Russische luchtmacht. Zijn contract loopt begin november af, waarna hij in principe transfervrij kan vertrekken.

Volgens commentator Tjeerd Omslag is allerminst zeker dat Surovikin opnieuw een contract tekent bij de Russen. “Ook Oekraïne en Armenië zouden belangstelling hebben in Surovikin. Zijn zaakwaarnemer zou inmiddels al in onderhandeling zijn. Vorige maand gaf Surovikin aan dat hij wel trek heeft in een buitenlands avontuur, maar zo’n opmerking hoort natuurlijk ook een beetje bij het spel. Als de Russen hem willen behouden, dan zullen ze sowieso met een heel goed bod moeten komen.”

 
Deel dit artikel: