19 ℃

Russische millennials verliezen hoop in oorlog na sluiting Starbucks-filialen

Foto: Stanislav Samoylik / Maradon 333 / Shutterstock.com

Met de sluiting van alle 130 Russische vestigingen heeft Starbucks de Russische millennials een zware slag toegebracht. Nu in heel Rusland geen Frappuccino meer te krijgen is, zien Russische millennials de oorlog tegen Oekraïne niet meer zitten.

“Vorige week stonden al mijn vriendinnen nog achter Poetin, maar nu niet meer”, zegt de 21-jarige Polina voor de gesloten deur van een Starbucks-filiaal in Moskou. “Poetin had kunnen weten dat Starbucks dicht zou gaan, waarom is hij dan toch aan deze oorlog begonnen? Waar moeten wij nu naartoe voor een Double Chocolate Macchiato?”

Onder Russische militairen is de moraal door de sluiting van Starbucks totaal ingestort. De 23-jarige Andrej was vorige maand nog eigenaar van een hippe it-startup, maar meldde zich als reservist bij het Russische leger. “Mij was beloofd dat we goede koffie en gratis wifi zouden krijgen”, zucht hij. “Ik wil best ergens appartementen en kinderziekenhuizen opblazen, maar dan wil ik daar wel een Light Blended Coffee Frappuccino bij. Met slagroom.”

 
Deel dit artikel: