21 ℃

Russische leger toont interesse in Mark van den Oever: “Man met het hart op de juiste plaats”

Russische leger toont interesse in Mark van den Oever: “Man met het hart op de juiste plaats”
Foto: pmvfoto / Shutterstock.com

MOSKOU - Met zijn werk voor Farmers Defence Force heeft aanvoerder Mark van den Oever de aandacht getrokken van de Russen. Rusland zou Van den Oever naar verluidt proberen over te halen voor een hoge functie in het Russische leger.

“Binnen het Russische leger wordt met grote belangstelling gekeken naar wat Van den Oever in ons land allemaal voor elkaar krijgt. Hij heeft een stel gewone boeren weten op te hitsen tot een bruut en goed georganiseerd leger. Voorheen heel normale, vriendelijke mannen heeft hij weten om te vormen tot een stel volkomen losgeslagen guerilla’s. Dat vinden ze hier in Rusland heel indrukwekkend. Ze noemen hem een man met het hart op de juiste plaats”, zegt correspondent Rutger Radesmeer vanuit Moskou.

Of Mark van den Oever op het aanbod ingaat, is nog niet duidelijk. Maar volgens Radesmeer is makkelijk te raden welke klus de Russen voor Van den Oever in petto hebben: “Zoals je weet probeert Rusland al een tijdje Oekraïne te veroveren, maar dat gaat niet erg voorspoedig. De Russen willen dat Mark van den Oever komt uitleggen hoe je met buitensporig geweld en intimidatie toch je doel kunt bereiken.”

 
Deel dit artikel: