13 ℃

Russisch regime verpest race voor Verstappen

Foto: LiveMediaSrl / Shutterstock.com

Max Verstappen is er bij de Grand Prix van Rusland niet in geslaagd als eerste over de finish te komen. Verstappen kwam niet verder dan de tweede plaats. Volgens de jonge coureur is dat vooral de schuld van het Russische regime.

Op het circuit van Sotsji finishte Verstappen op flinke afstand van Valterri Bottas. “Een teleurstellend resultaat, maar gezien de omstandigheden wel te begrijpen”, zegt Formule 1-kenner Paul Kammerlaan van het raceblad F1 Empire.

“Door de politieke spanningen is Rusland niet bepaald een land waarin je zorgeloos kunt racen”, aldus Kammerlaan. “Het is bekend dat Rusland niet al te zorgvuldig omspringt met democratie en mensenrechten. Je kunt je afvragen of je in zo’n land wel wil winnen.”

Het Russische regime wordt beschuldigd van het uitschakelen van oppositiepartijen. Onlangs nog werd de Russische oppositieleider Navalny vergiftigd. Verstappen is daar bezorgd over. “Je weet natuurlijk nooit wat er in dat koppie van Verstappen omgaat, maar het leidt allemaal enorm af”, zegt de Formule 1-kenner. “Onbewust denkt hij daar tijdens de race toch over na.”

 
Deel dit artikel: