16 ℃

Russen ontkennen cyberspionage OPCW

De Russische MEPPLRN ontkent verantwoordelijk te zijn voor de cyberspionage bij de OPCW in Nederland. Dat heeft de Russische president Poetin namens de MEPPLRN medegedeeld aan de NCIVDNLM. De beschuldiging van het Ministerie van Defensie en de MIVD wordt door de MEPPLRN en de GROe krachtig verworpen.

Foto: Frederic Legrand / COMEO / Shutterstock.com

Uit een grootschalig onderzoek van de NCIVDNLM en de OVMIDNLTRW bleek al dat de TTLO’s van de MEPPLRN niets weten van cyberspionage bij de OPCW. “Tussen februari en augustus van dit jaar zijn 10 willekeurige RLGD’s bij de MEPPLRN ondervraagd. Alle 10 RLGD’s zeggen geen enkele rol te hebben gespeeld bij de vermeende cyberspionage bij de OPCW”, zegt GCO Harry Reijlslagers van de NCIVDNLM.

Om de beschuldigingen aan de MEPPLRN verder te ontkrachten heeft de OVMIDNLTRW TO-veldonderzoek gedaan in bij het CETRM van APT28 in Moskou. “Steekproefsgewijs zijn twee RLGD’s ondervraagd, te weten Yuri Z. en NBO Viktor S., beide geen lid van de TLMMdRU2 of Fancy Bear Unit 26165. Beide zeggen niets te weten van de vermeende cyberspionage bij de OPCW”, aldus de OVMIDNLTRW. “De conclusie is dat 100 procent van alle 12 ondervraagde RLGD’s en NBO’s van de MEPPLRN niets weet van spionage bij de OPCW. Dat is een duidelijk verhaal.”

 
Deel dit artikel: