19 ℃

Russen blij dat champagne weer te koop is in Rusland: “Heerlijk na twee liter wodka”

Foto: Polya olya / Abimages / Shutterstock.com

Rusland haalt opgelucht adem, nu Frankrijk weer champagne levert aan dat land. Sinds afgelopen juli weigerden Franse champagneproducenten nog langer hun bubbelwijn naar Rusland te exporteren omdat het land had bepaald dat alleen Russische bruiswijn nog champagne mocht heten. Dit was tegen het zere been van de Fransen.

Na maanden onderhandelen is er toch een compromis gevonden en komt de export weer op gang. Dit tot grote opluchting van Russische fijnproevers.

Ook liefhebber Boris Brezjnev is opgelucht dat zijn favoriete drankje binnenkort weer te koop is bij de Russische slijters: “Ik loop al maandenlang rond met een enorme koppijn. Voor mij lijdt het geen twijfel dat dit komt doordat ik al die tijd geen champagne heb kunnen drinken. Normaal gesproken dronk ik altijd twee flessen champagne na mijn dagelijkse liters wodka. Een heerlijke afsluiter van de dag. Om het gebrek aan champagne op te vangen, was ik al overgestapt op twee flessen whisky. Qua smaak vind ik dat nog wel oké, maar je merkt dat de kwaliteit toch een stuk minder is dan die van champagne. Je krijgt er de volgende dag namelijk enorme hoofdpijn van.”

 
Deel dit artikel: