23 ℃

Rusland zorgt voor meer gelijkheid op Vrouwendag: Veel meer vrouwen naar het front

Rusland zorgt voor meer gelijkheid op Vrouwendag: Veel meer vrouwen naar het front
Foto: Pimen / Shutterstock.com

Rusland laat zich op Internationale Vrouwendag van zijn meest progressieve kant zien. Het regime in Moskou riep ook vrouwen op om hun leven te geven aan het front.

Feministe Leni Breifijn uit Amstelveen kon naar eigen zeggen haar geluk niet op toen ze hoorde dat Moskou eindelijk werk maakt van emancipatie aan het Oekraïense front: “Dit is toch fantastisch nieuws? Eindelijk worden wij vrouwen serieus genomen. Wij zijn absoluut niet het zwakke geslacht. Het wordt hoogste tijd dat levens van vrouwen net zo onbeduidend zijn als die van mannen.”

De Russische generaal Glasnostnjet spreekt over een grote stap voorwaarts voor alle vrouwen: “Het was mij als vriend van de feministen een doorn in het oog dat vrouwen geen enkele rol konden spelen in de vrijheidsstrijd van ons Moederland. Ik ben dan ook opgewekt dat we op de Internationale Vrouwendag kunnen melden dat we miljoenen vrouwen gaan oproepen om als kanonnenvoer te fungeren bij onze strijd. Mij rest dus niets anders dan een hartelijke felicitatie aan alle feministen in de wereld. Hun strijd begint echt vruchten af te werpen.”

 
Deel dit artikel: