29 ℃

Rusland verklaart raketaanval op Oekraïens pizzarestaurant: “Pizzeria’s van uitzonderlijk strategisch belang”

Rusland verklaart raketaanval op Oekraïens pizzarestaurant: “Pizzeria’s van uitzonderlijk strategisch belang”
Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

De Russische president Poetin heeft uitgelegd waarom zijn leger woensdag een raketaanval uitvoerde op een pizzarestaurant in de Oost-Oekraïense stad Kramatorsk. Volgens Poetin zijn restaurants – en pizzarestaurants in het bijzonder – van uitzonderlijk strategisch belang.

Bij de aanval op de pizzeria kwamen zeker acht burgers om het leven en raakten 56 mensen gewond. “We hadden sterke aanwijzingen dat in het restaurant pizza’s werden geserveerd. Niet alleen margherita’s, maar ook hawaiipizza’s en al-tonno’s. Pizza’s die in theorie zouden kunnen worden gebruikt om de vijand te voeden. Dat maakt een aanval op een dergelijk etablissement – in mijn ogen – volstrekt legitiem”, aldus de Russische president.

De internationale gemeenschap heeft de raketaanval op de pizzeria scherp veroordeeld. Poetin begrijpt daar niets van. “Het lijkt wel alsof er een soort hetze is ontstaan”, zegt hij. “Nu vallen we een keer geen kinderziekenhuisje of kleuterschool aan en dan is het wéér niet goed! Rusland kan het in de ogen van de internationale gemeenschap gewoon nooit goed doen. Ik ben heel benieuwd waar dat anti-Russische sentiment toch vandaan komt.”

 
Deel dit artikel: