19 ℃

Rusland is failliet, maar Poetin mikt op doorstart

Rusland is failliet, maar Poetin mikt op doorstart
Foto: Gil Corzo / Shutterstock.com

Rusland is er niet in geslaagd de schulden aan buitenlandse schuldeisers af te lossen. Het land is hiermee officieel failliet. Toch hoopt president Poetin dat zijn land een doorstart kan maken.

Rusland heeft onder meer honderdduizend supermarkten, tankstations en diverse kantoorgebouwen. Zondag had Rusland een rentebetaling van 100 miljoen dollar aan buitenlandse schuldeisers moeten voldoen, maar de betaling bleef uit. Dat betekent het faillissement van Rusland. Wel onderhandelt Rusland over een mogelijke doorstart.

“Allereerst zal gezocht moeten worden naar een geschikte overnamekandidaat”, aldus Poetin. “Ik heb goede hoop dat dat gaat lukken. Persoonlijk denk ik dat Rusland nog best levensvatbaar is, eventueel in afgeslankte vorm.”

Volgens Poetin komt het faillissement op een bijzonder ongelukkig moment: “We hadden grote plannen voor de toekomst. We waren zelfs al bezig met uitbreidingsplannen in het zuidwesten. Het is ontzettend jammer dat we daarbij vanuit het buitenland zo zijn tegengewerkt.”

 
Deel dit artikel: