22 ℃

Rusland geschrokken van bezoek Mark Rutte aan Oekraïne

Rusland geschrokken van bezoek Mark Rutte aan Oekraïne
Foto: Dmytro Larin / Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

CHARKIV - Rusland is geschrokken van het totaal onverwachte bezoek van demissionair premier Rutte aan Oekraïne. Russische troepen zouden inmiddels terugtrekkende bewegingen maken. 

Rutte bracht vrijdag volkomen onverwacht een bezoek aan Oekraïne. Gekleed in een stevige blauwe bodywarmer liep Rutte door de straten van Charkiv. Hij tekende daar een door de Russen zo gevreesde veiligheidsovereenkomst. “Dit is precies waar Poetin al maanden bang voor was”, zegt militair strateeg Rob Luiteman.

“Zolang Rutte in Nederland was, leek hij voor de Russen niet echt gevaarlijk. Maar nu staat Rutte letterlijk met zijn voeten op Oekraïense bodem. Reken maar dat dat angst inboezemt”, aldus Luiteman.

Ook het nieuws dat Rutte en de Oekraïense president Zelensky een veiligheidsovereenkomst hebben getekend, is in Rusland hard aangekomen: “In de afgelopen maanden hebben Russische troepen nogal wat terreinwinst geboekt. Rusland leek juist de touwtjes in handen te hebben. Maar nu heeft Rutte een veiligheidsovereenkomst getekend. Dat geeft deze oorlog in één klap een totaal andere wending.”

 
Deel dit artikel: