21 ℃

Rusland: “Eurovisie Songfestival geen reden voor wapenstilstand”

Foto: ID1974 / Shutterstock.com

Er komt toch geen wapenstilstand in Oekraïne tijdens het Eurovisie Songfestival. Rusland ziet geen reden om de bombardementen tijdens het evenement stil te leggen, melden meerdere Russische bronnen.

Songfestivalfans hadden Rusland gevraagd om de oorlog in Oekraïne gedurende het festival even te pauzeren, maar Rusland heeft niet op dat verzoek gereageerd.

Songfestivalliefhebber Eugene Frader is teleurgesteld: “Het Songfestival is juist bedoeld om landen te verenigen. Het festival is een mooie gelegenheid om de wapens heel even neer te leggen, zodat heel Europa ongestoord kan genieten van een heerlijk avondje tv. Nu is de kans best groot dat er tijdens het Songfestival allerlei berichten over de oorlog in Oekraïne komen. Dat leidt heel erg af.”

Frader hoopt dat president Poetin nog eens wil nadenken over een wapenstilstand tijdens het festival: “Het Eurovisie Songfestival is een evenement met muziek, flamboyante kleding en jezelf durven zijn. Oorlog past daar niet bij. Het Songfestival duurt maar drie uur. Daarna heeft Rusland nog genoeg tijd om de oorlog voort te zetten.”

 
Deel dit artikel: