17 ℃

Run op maanreizen door corona-angst

Foto: Sergey Rusanov / Shutterstock.com

Nu het aantal coronabesmettingen snel oploopt, lijken veel mensen de hoop op een goede afloop te hebben verloren. Met veel maatregelen probeert men nieuwe besmettingen te voorkomen, maar tot nu toe zonder resultaat. Hoewel de luchtvaart het nu niet makkelijk heeft, is er één uitzondering. Een reismaatschappij die reizen naar de maan aanbiedt heeft het drukker dan ooit.

“Mensen hebben er alles voor over om te ontsnappen aan een besmetting”, vertelt een woordvoerder van deze reisorganisatie. Hij komt liever niet met naam en toenaam in het nieuws. “Want dan wordt het nog drukker hier. Het is nu al een gekkenhuis. We hebben negen extra raketten besteld.”

Wie denkt dat alleen rijke mensen naar de maan vliegen, heeft het mis. Met de huidige lage rentestand is een lening voor zo’n reis voor veel mensen best betaalbaar. Wanneer de vakantiegangers terugkeren weet niemand. “Dat hangt af van hoe lang het coronavirus nog rondwaart”, aldus het ruimtevaartbedrijf. “Voorlopig lijkt het einde nog niet in zicht. Uiteindelijk gaat de hele wereld hoe dan ook naar de maan.”

 
Deel dit artikel: