27 ℃

Ruit gesneuveld bij Amerikaanse aanval in Syrië

Foto: Marina N. Mak / Shutterstock.com

Bij een aanval van het Amerikaanse leger in Syrië is een ruit gesneuveld. Nadat Amerikaanse commando’s een huis hadden omsingeld ontstond een vuurgevecht, waarbij het glas brak.

De Amerikaanse aanval werd uitgevoerd in de noordelijke plaats Atmeh, een dichtbevolkt gebied zich veel vluchtelingen bevinden. Het doelwit van de Amerikanen zou een aan Al Qaeda verboden jihadist zijn. Tijdens een zwaar gevecht raakte het raam ernstig beschadigd.

Volgens ooggetuigen brak het raam door een verdwaalde kogel of scherven van een mortier. Het kozijn lijkt intact, maar het glas zal vervangen moeten worden. Wanneer het raam hersteld kan worden is niet duidelijk. Bronnen in Syrië melden dat de eerste stappen gericht zullen zijn op het voorkomen van tocht. In de komende dagen wordt geprobeerd het raam te dichten, desnoods tijdelijk met een plank.

Bij de aanval kwamen ook dertien burgers om het leven, waaronder zes kinderen. Het Amerikaanse ministerie van Defensie betreurt de kapotte ruit en belooft de schade te vergoeden.

 
Deel dit artikel: