15 ℃

Ruim 800 huishoudens doen beroep op Tegemoetkomingsregeling Kerstverlichting

Ruim 800 huishoudens doen beroep op Tegemoetkomingsregeling Kerstverlichting
Foto: Menno van der Haven / Shutterstock.com

Met nog slechts enkele weken te gaan voor Kerst hebben nog maar weinig mensen een beroep gedaan op de Tegemoetkomingsregeling Kerstverlichting (TRK). Uit een inventarisatie van Bureau QuestionIt blijkt dat 841 huishoudens TRK hebben aangevraagd.

Vanwege de inflatie en de gestegen kosten van levensonderhoud hebben veel huishoudens geen geld meer voor het aanzetten van de kerstverlichting. Om toch een gezellige kerstsfeer te realiseren, is er de Tegemoetkomingsregeling Kerstverlichting. Huishoudens kunnen de stroomkosten van maximaal vijftien meter kerstverlichting vergoed krijgen, maar tot nu toe lijken Nederlanders niet warm te lopen voor de regeling.

“Van de ruim acht miljoen huishoudens in ons land hebben slechts 841 huishoudens een TRK-aanvraag ingediend. Dat is veel minder dan verwacht”, zegt onderzoeksleider Sven Kragt. “Kennelijk betalen de meeste huishoudens de elektriciteit voor de kerstverlichting toch liever zelf.”

TRK-aanvragen moeten vóór morgenmiddag zijn ingediend bij de gemeente. De kerstverlichting moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet 80 procent van de lichtjes vanaf de straat zichtbaar zijn. Daarnaast worden de kosten voor ordinaire kerstverlichting, zoals gekleurde of knipperende lampjes, niet vergoed.

 
Deel dit artikel: