11 ℃

Ruim 40 restaurants schenken zeewater bij het kerstdiner

Foto: PBO Photography / Africa Studio / Shutterstock.com

Meer dan 40 restaurants zullen tijdens de kerstdagen zeewater serveren bij het diner. De restaurants willen op die manier iets doen tegen het klimaatprobleem.

Het klimaat verandert en daardoor stijgt de zeespiegel. Het waterpeil aan onze kusten komt steeds hoger. Net als andere sectoren wil de horeca graag een bijdrage leveren om dit maatschappelijke probleem op te lossen. De restaurants zullen dit jaar voor het eerst zeewater in plaats van kraanwater serveren bij het kerstdiner. Door het schenken van zeewater zal de zeespiegel namelijk iets dalen.

Uitbaatser Nicole Juils van Grand Café Candida is laaiend enthousiast: “Iedereen weet dat de zeespiegel stijgt. Als je dan als gast of gastvrouw de kans krijgt om daar iets aan te doen, dan pak je die kans toch? En de avond is er echt niet minder gezellig om. Wij vragen onze gasten om tijdens het kerstdiner zo veel mogelijk zeewater te drinken.”

“Kijk, drinken moet je toch. En om de dorst van onze gasten op te wekken maken wij het kerstdiner extra pittig. De bedoeling is dat met deze actie zes kuub zeewater wordt opgedronken. Dat lijkt misschien niet veel, maar alle beetjes helpen”, aldus Juils. “Samen met onze gasten drinken wij de zeespiegel omlaag.”

 
Deel dit artikel: