22 ℃

Rudy Balders (44) uit Purmerend verkozen tot de dernier van Nederland: “Dit land kan de pleuris krijgen”

Rudy Balders (44) uit Purmerend verkozen tot de dernier van Nederland: “Dit land kan de pleuris krijgen”
Foto: Josep Curto / Shutterstock.com / YT CC

DEN HAAG - De beoogde ministers en staatssecretarissen voor het nieuwe kabinet Schoof worden ondervraagd door de Tweede Kamer. Minder bekend is dat tienduizenden Nederlanders vorige maand al op sollicitatiegesprek zijn geweest voor de functie dernier. 

De dernier bestuurt het land als de premier en ruim zeventien miljoen andere Nederlanders om wat voor reden dan ook niet inzetbaar zijn. Het was geen gemakkelijke keuze, maar uiteindelijk heeft de Tweede Kamer unaniem gestemd voor Rudy Balders (44) uit Purmerend.

Op de website van de Tweede Kamer zijn de cv’s en motivatiebrieven van alle sollicitanten terug te vinden. In het cv van Balders valt onder meer te lezen dat hij Rudy heet, dat hij een seizoenkaart van Ajax heeft en dat hij tijdens zomervakanties graag zeer veel drinkt. In zijn motivatiebrief legt Balders uit waarom hij geschikt zou zijn voor de functie dernier: “Dit land kan de pleuris krijgen. Schijt aan de overheid. Voor Ajax Amsterdam.”

"Olé olé olé, voor Ajax Amsterdam."
Rudy Balders, dernier

Dat Rudy Balders van alle potentiële kandidaten uiteindelijk verkozen is tot de dernier van Nederland stemt hem echter niet trots. Sterker nog, Balders is helemaal niet blij mee met zijn benoeming: “Dan zal je toch weer zien dat ik straks de premier word hè. Dan gaat het net zoals bij Ajax afgelopen seizoen. Eerst ben je lekker laatste en sta je veilig onderaan, maar voor je het weet doe je weer volop mee met de top. Daar zit ik dus echt niet op te wachten. Mocht het zover komen, dan zoeken ze in Den Haag maar gewoon iemand anders”, aldus de opgefokte dernier.

 
Deel dit artikel: