19 ℃

RTL vult leegte van The Voice met herhalingen van The Cosby Show

Foto: Randy Miramontez / Shutterstock.com

RTL zendt in de komende weken op vrijdagavond herhalingen uit van The Cosby Show, melden Hilversumse bronnen. De omroep vult hiermee het gat dat is gevallen na het schrappen van The Voice of Holland.

RTL besloot om The Voice of Holland niet meer uit te zenden, omdat medewerkers van de zangshow zijn beschuldigd van ongepast gedrag. Omdat het op korte termijn onmogelijk is om een heel nieuw programma te produceren, zal RTL de vrijgekomen zendtijd naar verluidt vullen met herhalingen van The Cosby Show.

The Cosby Show was in de jaren ’80 een zeer succesvolle sitcom over het wel en wee van de familie Huxtable. Mediadeskundige Paul van Geelkerken noemt het ‘een slimme zet’ van RTL om de serie opnieuw uit te zenden: “Als je zender op deze manier onder vuur ligt, moet je heel voorzichtig zijn met wat je uitzendt. The Cosby Show is een veilige keuze. De hoofdrol wordt gespeeld door Bill Cosby, een respectabele acteur van onbesproken gedrag. We kunnen weer heerlijk ontspannen televisiekijken, zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over wat er achter de schermen gebeurt.”

 
Deel dit artikel: