21 ℃

RTL biedt excuses aan voor pijnlijk interview met PvdD-lijsttrekker Ouwehand

Foto: Logtnest / Shutterstock.com / Wiki Commons CC

RTL heeft spijt betuigd over het spraakmakende interview met lijsttrekker Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Interviewer Frits Wester dreef Ouwehand net zo lang in het nauw tot zij uitspraken deed over erwtensoep.

Het gesprek begon vrij onschuldig over koetjes en kalfjes en kerncentrales, maar na enkele minuten werd het ongemakkelijk. “Wat hebt u nog nooit verteld?”, beet Wester haar toe.

“Misschien weten mensen niet dat ik het hele jaar door erwtensoep eet”, stamelde Ouwehand. “Veel mensen associëren dat alleen maar met de winter, maar ook als het 40 graden is ben ik voor een goeie portie erwtensoep.”

Na het interview barstte op social media een storm van kritiek los. “Wat schofterig om Ouwehand zo onder druk te zetten. Ik ben geen fan van de Partij voor de Dieren, maar dit gaat veel te ver”, zei iemand op Twitter. “Wat een respectloos interview! Dit was letterlijk iemand naar beneden halen op basis van soep”, reageerde een ander.

Frits Wester geeft toe dat hij de vraag niet van tevoren met de redactie had overlegd: “Ik snap dat zij een verantwoordelijkheid voelen, maar tegelijkertijd weten ze ook wat ik doe, namelijk die gasten flink door de mangel halen. Ik kan er met gestrekt been ingaan, dat weten ze.”

 
Deel dit artikel: