29 ℃

Rotterdamse halalslagerij wil vestigingen van La Place overnemen

Foto: Ruslan Kalnitsky / Shutterstock.com

Een kwart van de vestigingen van restaurantketen La Place komt mogelijk in handen van de Rotterdamse halalslagerij Khuruf Lladhidh. Het gaat al enige tijd niet goed met La Place. Met meer orgaanvlees hoopt Khuruf Lladhidh het tij te kunnen keren.

La Place is nu nog eigendom van supermarktconcern Jumbo. Het bedrijf maakte maandagochtend bekend dat 23 van de 100 vestigingen van La Place zullen worden gesloten. Halalslagerij Khuruf Lladhidh wil de filialen overnemen.

De Rotterdamse halalslagerij heeft op dit moment één vestiging. “Sinds de oprichting in 2014 heeft onze slagerij een belangrijke positie veroverd in de Rotterdamse kebabhandel. Met de overname van La Place breiden wij ons netwerk uit met moderne lunchtentjes annex kebabzaken”, licht eigenaar Muhamed Sahari toe.

Foto: ingehogenbijl / Shutterstock.com

Het combineren van een restaurantketen met een halalslagerij is volgens Sahari is logische zet. “Het is duidelijk dat La Place te lijden heeft onder een gebrek aan orgaanvlees in het assortiment. Tegelijk vragen onze klanten regelmatig om zompige broodjes. Hier liggen dus kansen.”

 
Deel dit artikel: