12 ℃

Rotterdammers dolblij met Songfestival

Het is nu zeker: Rotterdam wordt de gaststad van het Eurovisie Songfestival 2020. Vrijdag werd bekendgemaakt dat de havenstad het evenement mag gaan organiseren. Wij peilden de reacties van de Rotterdammers. 

Foto: Followtheflow / Shutterstock.com

Bij Islamitische Slagerij Lezzetli in de Rotterdamse wijk Charlois is het nieuws met gejuich ontvangen. Twee klanten praten met wilde gebaren en luide stemmen. Wat ze precies zeggen is niet duidelijk, want de mannen spreken geen Nederlands. Waarschijnlijk praten ze over het Songfestival.

Ook op straat zijn mensen enthousiast over het Songfestival. Vlakbij het station vinden we Wesley (24). Hoewel hij geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, voelt hij zich een echte Rotterdammer. Hij is blij dat het Songfestival naar Rotterdam komt. “Rotterdam heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een mooie, welvarende stad met prachtige architectuur. Daar krijgen we nu erkenning voor”, fluistert hij. “Prachtig dat Rotterdam zo’n belangrijk evenement mag organiseren. Het geeft onze stad internationale allure. Maar bro, ik kom nog een paar euro tekort voor de nachtopvang. Heb jij misschien een beetje geld voor mij?”

 
Deel dit artikel: