13 ℃

Rosberg stopt met racen. Gaat Verstappen door?

Formule 1-coureur Nico Rosberg stopt per direct met zijn carrière. Vorige week werd de Duitser nog wereldkampioen in de Formule 1.

nico-rosberg-formule1-raceMaandagavond hakte Rosberg de knoop door. “Ik zit vijfentwintig jaar in de racewereld. Het is altijd mijn droom geweest om wereldkampioen te worden. Ik heb mijn berg beklommen, ik ben op de top, dus dit voelt goed. Ik ben vooral dankbaar voor de mensen die me hebben geholpen om mijn droom te laten uitkomen”, schrijft Rosberg in een verklaring.

Formule 1-kenner Paul Kammerlaan van F1 Empire begrijpt de beslissing van Rosberg. “Hij is wereldkampioen. Meer valt er niet te winnen. Rosberg heeft het maximale gehaald uit zijn carrière. Hij stopt op zijn hoogtepunt, zoals hij zelf al aangaf. Dat is moedig.”

Volgens Kammerlaan moet ook Max Verstappen nog eens nadenken over zijn carrière. “Door toeval en geluk won Max dit jaar de Grand Prix van Spanje. Meer zit er voor hem echt niet in. Dan is het goed om te zeggen: jongens, ik heb leuk mee kunnen rijden met de grote mensen, nu ga ik weer naar school, een vak leren. Wat dat betreft kan Max een voorbeeld nemen aan Rosberg. Je moet weten wanneer je over je hoogtepunt heen bent.”

 
Deel dit artikel: