19 ℃

Ronny: “Door Oranje mis ik nu de mooiste EK-rellen”

Het EK voetbal is in volle gang, zonder het Nederlands Elftal. Rond het EK-duel tussen Rusland en Engeland ontstonden hevige rellen. Veel voetbalfans realiseren zich nu pas wat ze missen. 

door-oranje-mis-ik-nu-de-mooiste-rellenRonny Broese (41) uit Diemen is hooligan in hart en nieren. Hij is diep teleurgesteld dat Oranje niet meedoet aan het EK. “Hoe die voetbalfans met elkaar op de vuist gingen, machtig om te zien. Het is triest dat ons land daar niet bij is”, zegt Ronny. “Die saamhorigheid hè, samen dingen vernielen, dat is het echte supportersgevoel.”

Met weemoed denkt Ronny terug aan vroeger. “Als kleine jongen was ik bij het EK van ’88. Samen met mijn vader sloopte ik mijn eerste etalageruit. Mooie tijden waren dat. Maar ja, toen hadden we ook een ijzersterk team.”

Dit jaar wilde Ronny graag naar Frankrijk om Nederland aan te moedigen. Nu Oranje niet meedoet, volgt hij de rellen via de tv. “Ja, achter de televisie is het natuurlijk niet hetzelfde. Mijn handen beginnen te jeuken als ik die prachtige vechtpartijen zie. Bij de supportersrellen is Nederland nu niet vertegenwoordigd. Dat doet pijn.”

 
Deel dit artikel: