23 ℃

Ronald Plasterk beschikbaar als informateur Europees Parlement

Ronald Plasterk beschikbaar als informateur Europees Parlement
Foto: EU2016 NL from The Netherlands / Wiki Commons CC BY 2.0

BRUSSEL - Ronald Plasterk laat weten beschikbaar te zijn voor de rol van informateur bij de komende Europees Parlementsformatie. Plasterk verwacht snel na de Europese verkiezingen met zijn taak te kunnen beginnen.

“Het instituut informateur verdient respect. Het is een ontzettende eer om voor deze functie beschikbaar te zijn”, aldus Plasterk.

De Europese Parlementsverkiezingen zijn van 6 tot en met 9 juni. Daarna wil Plasterk aan de slag. “Ik kijk er ontzettend naar uit om met de winnende partijen om tafel te gaan en te onderzoeken waar de mogelijkheden liggen”, zei hij woensdagavond in een persverklaring.

Dat het Europees Parlement niet geformeerd, maar rechtstreeks gekozen wordt, hoeft volgens Plasterk geen probleem te zijn: “Ik heb daar lang over nagedacht, maar ik zie dat niet als een bezwaar dat mijn aanstelling in de weg zou staan.”

Plasterk is naar eigen zeggen een ‘ervaren en integere informateur’: “Het had weinig gescheeld of ik was reeds begonnen aan een heel andere functie. Dat ik nu toch beschikbaar ben als informateur is dus een flinke meevaller voor Europa.”

 
Deel dit artikel: