13 ℃

Ronald: “Voor minder dan 2 ton kom ik mijn bed niet uit”

Ronald Krallebeek uit Dedemsvaart leeft al geruime tijd van een uitkering. Ondanks zijn kwaliteiten is de 36-jarige vrachtwagenchauffeur er nog niet in geslaagd een passende baan te vinden.

ronald-krallebeek-is-al-een-tijdje-werkloosKrallebeek heeft ruim tien jaar ervaring als internationaal vrachtwagenchauffeur. Daarnaast is hij gecertificeerd voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen. “Met mij haal je een absolute topchauffeur in huis, maar daar hangt natuurlijk wel een stevig prijskaartje aan”, zegt hij.

In de afgelopen jaren kreeg Krallebeek diverse banen aangeboden. “Ik heb een stuk of twintig aanbiedingen gehad. Misschien dertig. Allemaal afgeslagen hoor, want ze boden een belachelijk salaris. Kijk, ik ben niet zomaar een chauffeur. Ik heb ervaring in zowel Scania’s als Volvo’s. Ik laat me niet afschepen met een fooi. Voor minder dan 2 ton kom ik mijn bed niet uit. Dan zoeken ze maar iemand anders.”

Door zijn sterke onderhandelingspositie zit Krallebeek al zeven jaar werkloos thuis. “Wie op zoek is naar een topchauffeur en bereid is om daar goed voor te betalen kan contact met mij opnemen. Ik ga natuurlijk niet zelf solliciteren, dat is mijn eer te na. Iemand met mijn kwaliteiten wordt gevráágd.”

 
Deel dit artikel: