14 ℃

Ronald Koeman roept Johan Derksen niet op voor selectie Nederlands Elftal

Foto: Piotr Piatrouski / Shutterstock.com

Een krachtig statement van Ronald Koeman. De bondscoach van het Nederlands Elftal laat weten dat hij per direct afscheid neemt van verdediger Johan Derksen. De maatregel volgt op racistische uitspraken van Derksen op televisie.

“Ik wil met deze aankondiging laten zien dat ik vóór alles mens ben”, licht Koeman zijn beslissing toe. “Als bondscoach had ik kunnen denken: laat ik mijn mond maar houden want wellicht kan Derksen (72) in de toekomst nog een belangrijke rol spelen in het team. Bikkelharde verdedigers liggen immers niet voor het oprapen. Maar dat had ik ontzetten laf gevonden van mezelf. Ik wil mezelf nog in de spiegel kunnen aankijken. En dus zeg ik: voor Derksen is geen plaats meer in onze selectie.”

Op de vraag of dit nou wel zo’n heldhaftige daad is aangezien Derksen al bijna een halve eeuw niet voetbalt, kan Koeman een cynisch lachje niet onderdrukken: “Dit is weer typisch zo’n ondermijnende vraag met een racistische ondertoon. Altijd maar weer op details de goede bedoelingen van iemand willen slopen. Ik noem dat een ziekelijke vorm van realiteitsbesef.”

 
Deel dit artikel: