'Het gaat wel om haar toekomst'

Ronald (51) belegt voor zijn dochter alvast in de wapenindustrie

Ronald (51) belegt voor zijn dochter alvast in de wapenindustrie
Foto: Goodluz / Shutterstock.com

“Er zijn ouders die voor hun kinderen een spaarrekening openen, maar die begrijpen er dus niks van”, zegt Ronald Fensterbank uit Velp. “Door de inflatie is spaargeld straks niks meer waard. We leven niet meer in de tijd van de pennierekening. Je kinderen hebben later veel meer aan aandelen in de wapenindustrie.”

Zijn dochter Roos (4) heeft inmiddels een indrukwekkende portefeuille. “Ik investeer voor haar in de grootste wapenproducenten ter wereld”, zegt Ronald trots. “Aandelen Raytheon Missile Systems, Northrop Grumman, General Dynamics, elke maand koop ik wat bij. Omdat Roos nog een kleuter is, mag ze zelf nog niet beleggen. Maar als ze straks 18 is, krijgt ze van mij een mooi pakket wapenaandelen. Die zijn dan een fortuin waard.”

Volgens Ronald heeft het allemaal te maken met verantwoord ouderschap: “Als ik voor Roos nu alvast wapenaandelen koop, heeft ze daar later ongelofelijk veel profijt van. Kijk naar de oorlog in Oekraïne. Zelensky vraagt om steeds zwaardere wapens. Wie weet komt er straks een oorlog tussen Rusland en de NAVO. Met haar wapenaandelen bereid ik Roos zo goed mogelijk voor op haar toekomst.”

Samen met zijn dochter zoekt Ronald elke maand de aandelen uit: “We maken er echt een vader-dochter-momentje van. Ik maak een voorselectie en dan mag Roos een aandeeltje aanwijzen. Deze maand koos ze voor Lockheed, de fabrikant van de F-16. Als Oekraïne die oude F-16’s krijgt, hebben ze natuurlijk heel veel reserve-onderdelen nodig om die dingen op te lappen. Dus dat aandeel vliegt ook omhoog. Ik vind het zo knap dat Roos dat nu al snapt.”

 
Deel dit artikel: