15 ℃
Niet vliegen, toch vakantie

Ron en Esmée kamperen lang weekend op Schiphol

Foto: Ljupco Smokovski / Shutterstock.com

Vanwege de chaos op Schiphol zit een normale vliegreis er voor veel vakantiegangers niet in. Maar wie creatief is, kan er alsnog een heerlijke vakantie van maken. 

Omdat Schiphol de drukte niet aankan, moesten al tientallen vluchten worden geannuleerd. Daarom komen steeds meer vakantiegangers niet verder dan de luchthaven. Ook Ron (33) en Esmée (27) uit Almere moesten hun vakantieplannen wijzigen. Ze blijven een lang weekend op Schiphol.

“Je moet gewoon even je verwachtingen bijstellen. Eigenlijk kwamen we hier om te vliegen, maar nu zien we Schiphol als onze eindbestemming”, vertelt Ron. “Als je er rustig de tijd voor neemt, zie je hoe mooi Schiphol eigenlijk is. Onze tent staat op een prachtig plekje midden in de vertrekhal.”

Esmée komt net terug van een lange wandeling over de boulevard van Vertrekhal 3. “Er hangt hier een heerlijk vakantiesfeertje”, zegt ze. “Er is hier altijd wat te doen. Verderop kun je koffiedrinken of een hapje eten in een van de vele restaurants. En voor de kinderen hebben ze hier zelfs een casino!”

Ron heeft intussen de kaart erbij gepakt. “Morgen gaan we een dagje naar Schiphol Plaza”, wijst hij aan. “En daarna reizen we door naar Arrivals. Dat ligt hier vlakbij.”

 
Deel dit artikel: