15 ℃

Rogier zit 14 uur per dag in een versleten rolstoel

Maar liefst 14 uur per dag zit Rogier Kusters uit Zaltbommel in een versleten rolstoel. Een nieuwe krijgt hij niet. Rogier vindt dat hij door de instanties in de steek wordt gelaten.

rogier-kusters

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Rogier zit al bijna tien jaar in dezelfde rolstoel. Het zitgedeelte en de banden zijn grotendeels versleten. “Onderdelen van mijn rolstoel hangen letterlijk met plakband aan elkaar”, zegt de 27-jarige helpdeskmedewerker. “Ik heb jaren geleden al om een nieuwe gevraagd, maar de instanties wijzen me van het kastje naar de muur.”

Omdat Rogier zo veel uur per dag in een rolstoel zit, heeft hij speciale kussens nodig. “Die zijn speciaal op mijn lichaam aangepast, anders krijg ik doorzitplekken. Mijn kussens zijn nodig aan vervanging toe, maar volgens de instanties is daar geen geld voor”, klaagt hij. “Ze geven voorrang aan mensen met een handicap. Dat is toch niet eerlijk?”

Door het achterstallige onderhoud beleeft Rogier nog maar weinig plezier aan het zitten in zijn rolstoel. Noodgedwongen besteedt hij daarom steeds meer tijd aan zijn andere hobby’s. Rogier houdt van wandelen en hardlopen.

 
Deel dit artikel: