17 ℃

Robert (24) heeft twee x-chromosomen

Robert (24) heeft twee x-chromosomen
Foto: Shutterstock.com

NIJMEGEN - Robert Bakker (24) uit Nijmegen is nog beduusd van de uitslag die hij gisteren kreeg van zijn huisarts: als enige man in Nederland heeft hij twee X-chromosomen, in plaats van een X- en een Y-chromosoom.

Normaliter hebben alleen vrouwen twee X-chromosomen. “Bizar… Wie verwacht dit nou? Ik was naar mijn huisarts gegaan, omdat ik iedere maand bloed verlies. Echt heel vervelend. Ik heb daar eigenlijk al sinds mijn puberteit last van”, zegt Robert.

In de afgelopen jaren deed Robert’s lichaam regelmatig vreemd. Artsen staan voor een raadsel. “Ik heb wel gekke dingen gehad ja”, herinnert Robert zich. “Op een zeker moment kreeg ik een soort vetophopingen onder mijn tepels, en die bleven maar groeien en groeien. Heel raar. Die hebben ze gelukkig kunnen verwijderen. Iets anders is dat ik eigenlijk ook niet echt een mannelijk geslachtsdeel heb, maar dat heb ik mijn arts nog niet durven te vertellen. O ja, ik ben ook als enige van het voetbalteam ooit zwanger geweest. Ik heb altijd van die aparte dingen.”

Het zit Robert niet mee. Tot overmaat van ramp heeft hij deze week zijn auto, een witte Fiat 500, total-loss gereden bij het achteruit inparkeren. “Pfff… Morgen eerst maar eens een wellness-dagje om weer een beetje tot mijzelf te komen”, aldus Robert, terwijl hij bijkomt met een kopje verse muntthee.

 
Deel dit artikel: