17 ℃

Rob Jetten stapt over naar gemeenteraad Strielwouden

Foto: Edwtie / Levien Willemse / Wiki Commons CC

D66-fractieleider Rob Jetten stelt zich niet beschikbaar voor het lijsttrekkerschap van zijn partij. Hij realiseert zich dat Sigrid Kaag een betere kandidaat is. Jetten blijft wel in de politiek: vanaf volgende maand neemt hij namens D66 plaats in de gemeenteraad van Strielwouden.

Het is geen verrassing dat de relatief jonge en onervaren Jetten plaatsmaakt voor Sigrid Kaag. “Sigrid is een rijpe vrouw. Ze zou bij wijze van spreken mijn moeder kunnen zijn. Met Sigrid krijgt onze partij een echte professional aan de top”, aldus Jetten.

Rob Jetten zegt toe te zijn aan de volgende stap in zijn carrière. Volgende maand wordt hij voorzitter van de D66-fractie in de gemeenteraad van Strielwouden. “D66 heeft mij gevraagd vorm te geven aan de eenmansfractie. Die kans kon ik niet laten lopen”, aldus Jetten. “Ik bedank mijn partij voor het vertrouwen en de gelegenheid om ervaring op te doen in de Tweede Kamer.”

Aankomend lijsttrekker Sigrid Kaag wenst Jetten veel succes in zijn nieuwe functie. Volgens haar is Jetten een jongeman die in de gemeenteraad van Strielwouden “uitstekend op zijn plek zit”.

 
Deel dit artikel: