14 ℃

RKVV Alblasserdam heeft nog altijd geen euro verdiend aan woestijntransfer Cristiano Ronaldo

RKVV Alblasserdam heeft nog altijd geen euro verdiend aan woestijntransfer Cristiano Ronaldo
Foto: Nomad Soul / sbonsi / Shutterstock.com

Deze week werd bekend dat veel Nederlandse amateurclubs niet of nauwelijks geld ontvangen voor de transfers van voetballers die zij hebben opgeleid, terwijl deze voetbalverenigingen wel degelijk recht hebben op een zogeheten solidariteitsbijdrage. RKVV Alblasserdam is zo’n benadeelde vereniging. De Zuid-Hollandse voetbalclub heeft sinds de transfer van Cristiano Ronaldo naar Al-Nassr nog geen cent ontvangen uit Saoedi-Arabië.

“Inmiddels zijn we al ruim een half jaar verder hè”, verzucht clubvoorzitter Dirk Stempels. “Weet je hoe frustrerend dat is? Om te zien dat ‘onze Ronnie’ zo’n succesvolle voetbalcarrière doormaakt zonder dat RKVV Alblasserdam daar ook maar een beetje financieel de vruchten van plukt.”

Stempels vertelt dat het niet de eerste keer is dat zijn voetbalvereniging geld misloopt bij een transfer van de Portugese sterspeler: “Of hij nu naar Real Madrid verkaste, overstapte naar Juventus of weer terugkeerde naar Manchester United, wij hebben altijd kunnen fluiten naar ons aandeel.”

Stempels vindt het spijtig dat zo’n grote voetballer als Ronaldo vergeten lijkt te zijn waar het ooit allemaal begon. Ook voor diens huidige werkgever heeft Stempels geen goed woord over: “Maandenlang probeer ik al contact te leggen met Al-Nassr om helder te krijgen wanneer ons geld nou eens wordt overgemaakt. Tevergeefs natuurlijk.”

De voorzitter van RKVV Alblasserdam geeft echter aan open te staan voor onderhandelingen met de Saoedi-Arabische profclub; de vastgelegde vijf procent is voor hem geen heilig percentage. “Met drie procent komen we er ook wel uit hoor”, zegt Stempels. “Dan krijgen wij desnoods maar 30 miljoen. Dat zou jammer zijn, maar beter iets dan niets natuurlijk.”

 
Deel dit artikel: