16 ℃

Rivaliserende hooligans stapelverliefd na seksueel getinte handgebaren richting elkaar

Rivaliserende hooligans stapelverliefd na seksueel getinte handgebaren richting elkaar
Foto: Photo-Oxser / Ronald Sumners / Shutterstock.com

Het is de stiekeme droom van elke hooligan in een voetbalstadion: je ware liefde spotten in een uitvak vol met idiote, rivaliserende voetbalsupporters. Zaterdag overkwam het Dave Gerritsen (28) en Philip de Winter (26), voetbalhooligans van respectievelijk FC Emmen en NAC Breda. Naarmate de voetbalavond vorderde, verschoof hun aandacht steeds meer van de wedstrijd naar elkaar, waarbij wederzijdse gevoelens met de minuut sterker werden.

Bij binnenkomst in het uitvak van De Oude Meerdijk stormde Philip meteen richting de kunststof schermen om er met platte hand eens goed op te meppen. “Uit ervaring weet ik dat dit een essentieel onderdeel is van het verleidingsspel”, vertelt Philip. “De ander moet weet krijgen van je aanwezigheid.” Toen het duel eenmaal van start ging, hoorde Philip dat een FC Emmen-hooligan iets riep over zijn moeder. “Hoewel ik niet hoorde wat hij precies zei, intrigeerde het me wel dat hij over haar begon. Mijn moeder en ik hebben namelijk een erg bijzondere band, alsof die man aan de andere kant van het hek dat haarfijn aanvoelde”, zegt Philip ontroerd.

Dave kan zich nog goed heugen hoe de opmerking over de moeder van de NAC Breda-hooligan leidde tot een intiem en langdurig oogcontact. “Het was zo’n bijzonder moment. We bleven voor mijn gevoel minutenlang naar elkaar kijken. Hij stak een sjaaltje in brand en liet het aan me zien. Ik kreeg het er warm van”, reflecteert Dave met een glimlach op zijn gezicht.

Uiteindelijk is het de 1-0 voorsprong van FC Emmen die de vlam doet overslaan tussen Dave en Philip. Er worden over en weer toespelingen gemaakt door tongen uit te steken en handgebaren richting elkaar te maken. Dit tafereel herhaalt zich bij de 2-0 van de thuisclub. Wanneer kort hierna het laatste fluitsignaal klinkt, besluiten Dave en Philip nummers uit te wisselen. Binnenkort hebben zij een afspraakje gepland staan op neutraal terrein.

 
Deel dit artikel: