19 ℃

Riek (61) ging kapot aan sinterklaasstress: “Ik kón niet meer”

Riek (61) ging kapot aan sinterklaasstress: “Ik kón niet meer”
Foto: Julhabiby / Shutterstock.com

SCHELLINKHOUT - Sinterklaasstress, maar liefst 53% van de Nederlanders heeft ermee te maken. Voor sommigen is de sinterklaasstress zó hevig dat ze niet meer normaal kunnen functioneren.

Het sinterklaasfeest betekent niet voor iedereen alleen maar gezelligheid. Riek Schothuller (61) uit Schellinkhout ging er bijna aan onderdoor. “Zoals zoveel mensen stond ik er niet bij stil dat het mij ook zou kunnen treffen. Tot ik bij de HEMA een zakje kruidnoten moest kopen”, vertelt ze. “Ineens werd het me allemaal teveel. De cadeautjes, de gedichten, die afschuwelijke Roetveegpiet, maar vooral het voortdurende liegen tegen de kleinkinderen. Ik zakte als een pudding in elkaar. Ik kón niet meer.”

Riek werd door omstanders naar huis gebracht. “Die avond heb ik alleen maar gehuild. Heel hard gehuild. Ik was op. En het was nog niet eens pakjesavond. Gelukkig kreeg ik veel steun van mijn man. Hij heeft direct alle schoenen opgeruimd. Die waren nog gezet.”

Riek heeft haar kleinkinderen intussen verteld dat Sinterklaas niet bestaat. “En alle kinderen op hun school ook. Geschreeuwd heb ik het. Dat voelde als een enorme opluchting. En eerlijk is eerlijk: het was allemaal ook een beetje hún schuld.”

 
Deel dit artikel: