14 ℃

Proefverlof Ridouan Taghi mogelijk pas volgend jaar

Foto: Politie

Het kan nog maanden duren voordat Ridouan Taghi op proefverlof kan. Dat denkt misdaaddeskundige Pim Jocherse. “Doorgaans mogen dit soort criminelen pas na maanden gevangenschap weer onbegeleid de straat op”, aldus de deskundige.

Taghi werd jaren beschouwd als de meest gezochte topcrimineel van Nederland. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende moorden. Maandag begon zijn strafproces in de zwaarbewaakte rechtbank in Amsterdam.

“We weten dat Justitie niet zachtzinnig omgaat met dit soort jongens. Dat zagen we ook bij andere zware criminelen, zoals Michael P., de moordenaar van Anne Faber. Dit soort boeven mogen pas na maanden gevangenschap weer het terrein af”, weet de misdaaddeskundige.

Wanneer Taghi weer op vrije voeten komt, is volgens Jocherse moeilijk te voorspellen. “Allereerst zal zijn strafzaak moeten worden afgerond. Dan zal hij worden beoordeeld door een team van psychologen en pas daarná volgt een eerste proefverlof. Maar dan ben je maanden verder. Het zou mij niet verbazen als Taghi pas in de zomer van 2022 zijn werk weer op kan pakken.”

 
Deel dit artikel: