19 ℃

Ricardo (22) redt katje maar haalt krant niet

Hij kan het nog maar nauwelijks geloven. De 22-jarige Ricardo Massers uit Vlaardingen redde vrijdag het leven van het buurtkatje Pumba. Ondanks zijn heldendaad kreeg Ricardo geen enkele aandacht in de media. “Geen berichtje in de krant, geen leuke reacties op social media, helemaal niets”, klaagt Ricardo.

jongen-redt-katje-maar-haalt-krant-nietVrijdagochtend hoorde Ricardo het beestje jammeren. “Pumba zat in de dakgoot en durfde niet meer naar beneden. Ik twijfelde geen moment en klom naar hem toe. Gelukkig kon ik hem uit zijn benarde positie bevrijden”, vertelt Ricardo.

Ricardo plaatste een foto van zijn reddingsactie op Facebook, maar het nieuws werd helaas niet opgepikt door de media. “Normaal krijg je voor dit soort heldendaden een bericht op de website van het AD, dat vervolgens viraal gaat. Maar er gebeurde helemaal niets. Zelfs de regionale omroep besteedde er geen aandacht aan”, zegt Ricardo.

De held is hevig teleurgesteld. “Na al die moeite had ik wel iets meer aandacht verwacht. Als Pumba nog een keer in de dakgoot kruipt, zoekt hij het zelf maar uit.”

 
Deel dit artikel: