16 ℃
Superbespaarders:

Ricardo (37) heeft al bijna vier weken niet gedoucht: “Supertrots!”

Ricardo (37) heeft al bijna vier weken niet gedoucht: “Supertrots!”
Foto: Txking / Shutterstock.com

Vanwege de hoge energieprijzen doen veel Nederlanders hun best om energie te besparen. Niet iedereen is er goed in, maar sommige mensen zijn echte bespaarkampioenen. Voor onze serie over superbespaarders bezochten we de 37-jarige Ricardo van Kuilbeek. Hij heeft inmiddels al 26 dagen niet gedoucht. Op die manier bespaarde hij al tientallen euro’s op zijn gasrekening.

“Vroeger douchte ik elke week. Ik moest in het begin heel erg mijn best doen om die gewoonte los te laten. Maar na twee weken was het douchen al uit mijn zondagochtendroutine verdwenen. Nu denk ik er bijna nooit meer aan”, vertelt Ricardo trots.

Waar veel mensen bang zijn voor de energierekening, kan Ricardo juist niet wachten tot hij de rekening op de deurmat krijgt: “Mijn doel is 100 euro per maand of minder. Als ik dat haal, trakteer ik mezelf op een lekker luchtje.”

Bespaarcoach Meike Hippert neemt haar petje af voor Ricardo. “Hij is een echte volhouder, dat vind ik heel knap”, zegt ze. “Ik adviseer veel mensen om energie te besparen door minder te gaan douchen, maar de meesten haken na een week al af. Jammer, denk ik dan. Maar het ergste is als ze dan achteraf toch durven te klagen over de energierekening. Dan denk ik: ja, luister eens, jij wilde douchen.”

 
Deel dit artikel: