16 ℃

ZIELIG: Ria (68) werd geweigerd bij de voedselbank

Armoede in ons land is een steeds groter probleem. Bijna honderdduizend Nederlanders zijn afhankelijk van de voedselbank. Maar het verhaal van Ria Parelhoen is wel héél schrijnend. De 68-jarige vrouw klopte noodgedwongen aan bij de voedselbank, maar werd geweigerd.

Ria-werd-geweigerd-bij-de-voedselbank“Ik woon in een huis met een tophypotheek, heb een peperduur telefoonabonnement en rijd in een auto op afbetaling. Met een gewoon AOW’tje is dat niet meer op te brengen. Er blijft bijna geen geld over om van te eten”, klaagt ze. “Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst kreeft heb gehad. Soms denk ik: was ik maar dood.”

Ten einde raad klopte Ria aan bij de voedselbank. “Hun reactie was ronduit schofterig. Ze lachten me gewoon uit. Ik moest eerst maar bezuinigen, zeiden ze. Maar waarop dan? Ik kan mijn auto toch niet wegdoen? Hoe moet ik anders naar de voedselbank?”

Ria schaamt zich voor haar situatie. “Het is niet makkelijk om toe te geven dat je arm bent. Ik zie de mensen kijken, als ik met mijn oude Bentley door de straat rij. En de overheid doet niets voor me. Daarom zoek ik nu contact met de media. Misschien is er een oudere heer die me financieel wil ondersteunen. En daar wil ik best wat voor doen, als je begrijpt wat ik bedoel.”

 
Deel dit artikel: