14 ℃

Ria (58) uit Helmond boos over verhoging zorgverzekering: “Kan ik zes pakjes shag voor kopen!”

Ria (58) uit Helmond boos over verhoging zorgverzekering: “Kan ik zes pakjes shag voor kopen!”
Foto: Akin Ozcan / Shutterstock.com

HELMOND - Zorgverzekeraar DSW liet vandaag weten dat de zorgpremie voor een basisverzekering volgend jaar oploopt naar 149 euro. Andere verzekeraars hebben al laten weten deze ontwikkeling te volgen.

Voor Ria Batsers (58) uit Helmond kwam het nieuws over haar zorgverzekering als een donderslag bij heldere hemel. Zij had verwacht dat de politiek juist zou zorgen voor een sterkere koopkracht voor minima: “Ik zit al sinds mijn 22e in de ziektewet. Elk jaar wordt het moeilijker om rond te komen. Dit jaar had ik goede hoop dat ik er iets op vooruit zou gaan, omdat de politiek het volop heeft over bestaanszekerheid. Maar door de verhoging van de zorgpremie schiet ik er niets mee op.”

Ria vindt het vooral ook zuur dat ze niets positiefs terugziet van de premie die ze betaalt: “Volgend jaar zal mijn favoriete shag ruim 24 euro per pakje gaan kosten. Ook zuur, maar daar krijg ik tenminste een pleziertje voor terug. Zes pakjes genot kosten mij volgend jaar net zoveel als die vervloekte zorgverzekering waar ik alleen maar ellende voor terugkrijg. Of denk je dat het leuk is om te worden behandeld voor suikerziekte, obesitas, astma en spataderen?”

 
Deel dit artikel: