15 ℃

Ria moet rondkomen van amper 3.000 euro per maand

Veel Nederlanders hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook voor Ria Parelhoen is het leven bijna niet meer te betalen. “De regering heeft alles kapotbezuinigd”, moppert ze.

Ria-komt-elke-maand-2800-euro-tekortSinds begin dit jaar krijgt Ria minder AOW. Ook haar pensioenuitkering werd fors verlaagd. Daardoor moet Ria nu rondkomen van amper 3.000 euro netto per maand. “Ik rij in een Bentley van drie jaar oud. Geld voor een nieuwe heb ik niet”, meldt Ria vanaf haar vakantieadres op de Seychellen. “Vroeger kwam ik hier twee keer per jaar. Nu kan ik nog maar één keer per jaar een verre vakantie betalen.”

Volgens Ria is alles de schuld van het kabinet Rutte. “Die hoge heren in Den Haag blijven maar graaien en de belastingen verhogen. Het is voor de gewone burger niet meer op te brengen”, aldus de 68-jarige Wassenaarse. Ria ligt regelmatig wakker van haar financiële problemen. “Ik heb nog maar 1.500 euro voor de boodschappen. En daar moet ik de rest van de maand mee doen. Ik kom elke maand precies 2.800 euro tekort.”

 
Deel dit artikel: