REVIEW: Philips FX-302 fax

Foto: Beersonic / Shutterstock.com

Een brief van A naar B sturen, zonder te hoeven e-mailen? Het klinkt als science fiction, maar met de fax is het mogelijk. Philips komt met een zeer complete en toch betaalbare faxmachine, de FX-302. Wij mochten het apparaat alvast testen.

Wat meteen opvalt is de hippe retro vormgeving van het apparaat. De FX-302 heeft een LCD-display in het midden en een numeriek toetsenbord aan de rechterkant. Hierop kan eenvoudig het nummer worden ingetoetst. Om een fax te kunnen versturen is het wel noodzakelijk dat aan de andere kant van de lijn ook een faxapparaat staat, waarschuwt de fabrikant.

Maar, wat kun je er nou precies mee? De fax maakt het mogelijk om brieven, documenten en zelfs tekeningen in enkele minuten door te sturen naar een ander faxapparaat, waar ook ter wereld. Met dit apparaat hoef je nooit meer te e-mailen. Het apparaat werkt helemaal zelfstandig, dus je laptop heb je eigenlijk niet meer nodig.

Een fraai stukje technisch vernuft. Maar of Philips hiermee de markt gaat veroveren valt nog te bezien. Ook PostNL experimenteert met een dienst die e-mail overbodig maakt.

 
Deel dit artikel: