21 ℃

Rest van Formule 1-seizoen mogelijk schriftelijk afgehandeld

Rest van Formule 1-seizoen mogelijk schriftelijk afgehandeld
Foto: Motorsports Photographer / Shutterstock.com

De rest van het Formule 1-seizoen worden er mogelijk geen fysieke races meer gehouden. De reden is dat de uitslag eigenlijk al bekend is: Max Verstappen wordt kampioen. Een schriftelijke afhandeling van het seizoen is niet alleen goedkoper, maar ook een lagere belasting voor het milieu.

Na de vele overwinningen van Max Verstappen dit jaar zijn er pogingen gewaagd om het nog een beetje spannender te maken. Zo moest Verstappen in Hongarije starten vanaf de 10e plaats en afgelopen weekend op het circuit Spa-Francorchamps zelfs vanaf de 14e startplek. Het resultaat bleef echter hetzelfde: Max eindigde op de eerste plaats. De vraag rijst dan ook of de resterende races nog wel nodig zijn.

Bij de schriftelijke procedure kunnen de verschillende teams bieden op elementen als kwalificatietijden, aantal pitstops, bandenstrategieën, afstelling van de auto, coureursmotivatie en weersomstandigheden. Uiteindelijk worden deze elementen door een jury meegenomen in een ingewikkelde procedure, waarna besloten wordt dat ook hier Max Verstappen heeft gewonnen.

 
Deel dit artikel: