19 ℃

Respectloze berichten op internet na aanslag Nice

Na de aanslag in Nice, waarbij een vrachtwagen inreed op het publiek, verschenen diverse respectloze berichten in de media. Internetters reageren woedend op de berichten, zo kort na het drama.

aanslag-niceSlechts enkele uren na het bloedbad kwam website NU.nl al met een liveblog. “Walgelijk”, reageert een woedende lezer. “Dit doe je niet, zo kort na deze tragische gebeurtenis.”

De Telegraaf publiceerde een uitgebreid profiel van de dader. Dat leidde tot veel verontwaardigde reacties. “Ik begrijp dat het nieuws is, maar dit getuigt van geen enkel respect”, schrijft een boze lezer.

De satirische website De Speld kwam met een komisch bedoeld artikel over vrachtwagens. “Schaamteloos”, plaatste lezer Robbert onder het artikel.

Omroep Brabant publiceerde kort na de aanslag zelfs doodleuk een berichtje over een ernstig ongeluk. “Er zijn meer dan 80 mensen vermoord in Nice en dan komen ze met zo’n artikel. Totaal ongepast”, moppert een internetter. De genoemde media hebben nog geen excuses aangeboden voor de smakeloze artikelen.

 
Deel dit artikel: