Republikeinen VS bezorgd na zoveelste schietpartij: “Mensen moeten makkelijker wapens kunnen kopen om zich te verdedigen”

Republikeinen VS bezorgd na zoveelste schietpartij: “Mensen moeten makkelijker wapens kunnen kopen om zich te verdedigen”
Foto: Elliott Cowand Jr / Shutterstock.com

LEWISTON - De Republikeinen in de Verenigde Staten hebben met afschuw gereageerd op de zoveelste schietpartij. In de Amerikaanse stad Lewiston kwamen 18 mensen om het leven toen een man met een semiautomatisch geweer om zich heen schoot.

Na de zoveelste massale schietpartij (de 504de dit jaar) is voor de Amerikaanse Republikeinen de maat vol. “Na het drama in Lewiston kunnen we slechts één conclusie trekken: mensen hebben meer wapens nodig om zich te kunnen verdedigen. Als de slachtoffers zwaarder bewapend waren geweest, had de schutter op tijd gestopt kunnen worden”, aldus senator Dean Heller van de Republikeinse Partij.

Volgens Heller waren er minder slachtoffers gevallen als de Amerikaanse wapenwet minder streng was geweest: “Burgers moeten veel makkelijker aan wapens kunnen komen om terug te kunnen schieten. Nu moeten mensen nog een hele stapel formulieren invullen als ze een wapen willen kopen. Dat is een enorme drempel. Het gevolg is dat veel mensen ongewapend over straat lopen. Dat is vrágen om problemen.”

 
Deel dit artikel: