17 ℃
Fans teleurgesteld

René le Blanc voorlopig niet op tournee door Rusland

Foto: YT CC

De oorlog in Oekraïne heeft vervelende consequenties voor de Russische fans van René le Blanc. De populaire zanger kan voorlopig niet op tournee door Rusland. Dat is een direct gevolg van de sancties die door het Westen tegen Rusland zijn ingesteld.

In de Russische hoofdstad Moskou is goed te merken dat een optreden van René le Blanc er voorlopig niet in zit. “Als je hier door de stad loopt, dan zie je nergens posters van René le Blanc. Daardoor hangt er een heel vreemde sfeer in de stad. Het is hier net alsof René le Blanc niet bestaat”, zegt Rusland-correspondent Ronny de Wit.

In Moskou wordt op straat nauwelijks gesproken over René le Blanc. Gevraagd naar hun favoriete nummer van de populaire artiest, halen de meeste Russen hun schouders op en lopen snel door: “De meeste Russen weten natuurlijk donders goed dat ze een optreden van René le Blanc door de oorlog wel kunnen vergeten, maar daar praten ze liever niet over. Het is voor de gewone Russen natuurlijk ook niet makkelijk. René le Blanc had hen een supergezellige avond kunnen bezorgen. Maar ja.”

 
Deel dit artikel: