14 ℃

Renate van der Gijp voelt zich niet serieus genomen

Televisiepresentatrice Renate van der Gijp is boos en teleurgesteld. Nadat Renate (toen nog René) op televisie bekendmaakte voortaan als vrouw door het leven te willen, werd dat afgedaan als een “slechte grap”.

Foto: YT CC

Van der Gijp kwam vrijdagavond met een spectaculaire onthulling. “Ik wil het niet groter maken dan het is, maar ik wil verder als Renate”, sprak de tv-ster moedig. Hij werd door medepresentatoren Wilfred Genee, Johan Derksen en Jan Boskamp direct uitgelachen. “Ja, ik vind het niet om te lachen”, probeerde Renate nog.

Ook na de uitzending kon Renate op weinig sympathie rekenen. In de media werd haar onthulling afgedaan als een “smakeloze grap”.

Het Kenniscentrum Transseksualiteit (KTLGBTW) spreekt schande van de reacties op Van der Gijp’s coming out. “Het is voor transgender mensen een moeilijke stap om uit de kast te komen, zeker tijdens een live televisie-uitzending”, aldus een woordvoer(d)(st)er. “Renate verdient juist steun en respect voor haar openhartigheid. Maar wat gebeurt er? Renate wordt nauwelijks serieus genomen. Schandalig.”

“Mensen moeten zich realiseren wat ze Renate hiermee aandoen”, vervolgt het KTLGBTW. “Nu durft ze misschien nooit meer een jurk te dragen.”

POLL: Bent u helemaal doorgeslagen?

 
Deel dit artikel: