14 ℃

Remkes nieuwe trainer van FC Groningen

Remkes nieuwe trainer van FC Groningen
Foto: YT CC / NP

Johan Remkes wordt de nieuwe trainer van FC Groningen. Volgens de clubleiding is alleskunner Remkes de verlosser die voor grote successen zal gaan zorgen.

Vanochtend werd bekend dat FC Groningen afscheid heeft genomen van trainer Frank Wormuth. De voetbalclub was niet tevreden over de resultaten en ook de gebrekkige manier van communiceren van Wormuth werd hem niet in dank afgenomen. Toch blijkt dat er nog een andere reden was om de trainer te ontslaan. Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus speelde ook het feit dat Johan Remkes vrij was een belangrijke rol: “De verlosser des vaderlands bleek beschikbaar om de problemen bij FC Groningen op te gaan lossen. Zo’n unieke kans laten we natuurlijk niet lopen.”

Fledderus waarschuwt overigens wel voor al te hooggespannen verwachtingen: “Dat Remkes een mix is van Cruijff, Jezus en Boeddha wil natuurlijk niet zeggen dat we meteen onmogelijke resultaten van hem mogen verwachten. We gaan FC Groningen stapje voor stapje omhoog brengen. Wij Groningers zijn te nuchter om gekke dingen te gaan doen. Dus het kan nog makkelijk een jaar of drie duren voordat we de Champions League winnen.”

 
Deel dit artikel: